At elske sin skæbne

Karen Blixen

Baseret på ”Breve fra Afrika” og på Susse Wolds personlige møde med Karen Blixen.

I de sytten år, Karen Blixen boede på sin afrikanske farm, voksede hun, gennem kampe og modgang, til den store personlighed og det stærke menneske, som i dag fængsler hele verden.

Karen Blixen skrev i de år hundredvis af breve hjem til sin familie i Danmark. Disse breve indeholder en dybde, en humor og en fortvivlelse, som gør dem helt enestående i dansk litteratur.

Vi følger hendes skiftende sindsstemninger, først gennem ægteskabet med sin svenske halvfætter, Baron Bror Blixen, dernæst gennem op- og nedturene med den afrikanske farm, og endelig gennem mødet med den engelske eventyrer og sportsflyver Denys Finch Hatton, som blev hendes store kærlighed i livet.

Med alle odds imod sig vedbliver hun med utrolig viljestyrke at kæmpe for sin elskede kaffefarm og ikke mindst for sine sorte arbejdere og deres forhold, indtil familien i Danmark, som har sat penge i farmen, til sidst forlanger den solgt. Uden meget håb for fremtiden, vender Karen Blixen i 1931 igen tilbage til Danmark uden at vide, at en verdensberømmelse som forfatter ligger foran hende.

En hidtil ukendt indsigt i Karen Blixens spændende, vidunderlige og desperate år i Kenya. At elske sin Skæbne blev bl.a. opført på Sceneriet under Det Ny Teater i 1998.

Jyllands-Posten skrev bl.a.:

 Sublim fortællekunst. Interessant og underholdende. Det er sjældent at høre så gode ord fremsagt så godt. Vi kommer tæt på et menneske, hvis liv og skæbne vi slet ikke kan undgå at beundre. 

I Aktuelt kunne man læse:

 Det er bevægende, ikke mindst takket være Susse Wolds intense fortolkning af Blixens stærkt personlige ord. Hun stråler af lykke og forelskelse – og hjerteskærende fortvivlelse. 

Som ganske ung blev Susse Wold inviteret op på Rungstedlund til frokost. Susse Wold indleder aftenen med at fortælle om sit første og eneste møde med dette fantastiske fænomen – Karen Blixen.

Varighed ca. 1 time og 15 minutterFoto: Elona Sjögren
 

Kontakt information.