Snedronningen

H.C. Andersen

Hører til en af Susse Wolds største succeser.

Snedronningen er H.C. Andersens egentlige hjertekvad og et af hans smukkeste eventyr, hvor den lille Gerda rejser gennem et enestående univers med mange landskaber og mange tider for at finde sin forsvundne legekammerat, Kay.

I 1998 og 1999 opførte Susse Wold eventyret på Sceneriet under Det Ny Teater, og i den anledning skrev en af anmelderne, Henrik Lyding, i Jyllands-Posten:

 Snedronningen har bud til alle, fordi den handler om det vigtigste af alt: Hjertets sejr over forstands-hovmod. Når vi er ved slutningen af forestillingen ikke bare ved vi mere med vores forstand. Vores hjerte er også blevet rørt, vores poetiske drømme er blevet rigere, og skulle vi have glemt det, så minder denne anderledes forestilling os om, hvor store fortællere både H.C. Andersen og Susse Wold er. Det er eventyr, billeddigt, poesi og teater på samme tid. En virtuost fortalt historie. Bedre, varmere og smukkere kan det ikke gøres. 

Politikens anmelder Bent Mohn skrev bl.a.:

 En ganske velsignet oplevelse. Susse Wold – denne dejlige, kloge fortæller, hvis menneskevarme smelter isen i vore hjerter. Hun magter at føje alt til en højere helhed: det bevægende, morsomme, farlige, troskyldige, raffinerede. Stadig denne stemmes vellyd, denne krops samlede ro, som giver præstationen noget mystisk, noget religiøst, noget sjæleligt. 

I Berlingske Tidende skrev Me Lund bl.a.:

 Eventyret står i lue om Susse Wolds tidløse fortællekunst. Hun er dette eventyr. Hun låner det krop og sjæl. Eksklusiv fortællekunst, båret frem af en meget stor skuespillerinde. 

Og i Ekstra Bladet gav Jonna Gade forestillingen 5 stjerner og skrev bl.a.

 Strålende. Susse Wold er fortryllende. Mageløst, medrivende nuanceret. Visdom, poesi, fantasi, humor. En stor kunstner, som med sin hemmelige indre ild giver eventyret alle facetter og nuancer.
Det er gribende godt og usentimentalt. 

Susse Wold fortæller Snedronningen – i kirker, på teatre, i små og større sale.
Varighed: 1 time og 15 minutter.
Foto: Elona Sjögren

 

Kontakt information.